söndag 31 mars 2013

spårvagn och regn

Morgonen inleddes med ett slags planerande av dagen. Eftersom regnet öste ner bestämde vi oss för tre saker, spårvagn 28, kakelmuséet och en vacker kyrka. Alltså planen var att inte gå så mycket i regnet utan hållas inomhus.

Nu när dagen snart är slut kan man konstatera av de tre planerade sakerna blev det bara en, spårvagn 28.
Vi gick ut på torget utanför efter frukost och hoppade på en spårvagn. Den var inte så full som de tydligen kan vara utan vi fick t.o.m. sittplats. Sedan åkte vi tills chauffören sa att det var ändhållplats, vilket tog ca 30 minuter. Färden gick från stadsdelen Chiado, där vi bor, till Alfama.

Inuti spårvagnen är det trä och man kan se att vagnarna är gamla och det är turister som åker dem, ungefär som vår Ringlinje i Göteborg. Det som är det spektakulära är alla kullar, backar och kurvor. Det är minst sagt som att åka en berg och dalbana.
på spårvagn 28

trädetaljer


backar

regn
 Vi hade tänkt oss ta en kaffe på A Brasileira för att undkomma regnet men det hade tydligen resten av Lissabons samlade turister också så det fick bli lunch istället. Klockan närmade sig 2 så vi letade upp en liten, väldigt portugisisk restaurang à la hål iväggen. Inne var det fullt med portugiser och vi slog oss ner.
godsaker bakom disken
 Vi åt och åt. Det blev ost,soppa, kyckling, sallad, efterrätt, kaffe och vin. Sedan rullade vi hem för en liten middagsvila. det blir ingen mer mat idag (möjligtvis en liten tapas ikväll. Jag befarar att jag gått upp allt som jag hade gått ner innan jag åkte.
kyckling i någon slags sås


flan




Här var det fullt

vacker inredning A brasileira

Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar