söndag 10 mars 2013

Det blåser och strumpmemory

Idag inleddes dagen med bovetegröt. I den fanns quinoa, linfrö, torkad physalis och solrosfrön. Det var knaprigt och jättegott. Jag hade ett kokt ägg också men jag orkade inte äta upp för gröten mättade så. Idag provade jag sojamjölk till och det var också jättegott.

Det såg så underbart ut ute, med sol så vi tog hundarna på en ordentlig promenad. Men det vackra vädret visade sig bedrägligt för hu vad det blåste. Det var snorkallt i vinden men vi härdade ut och traskade på.

Nu tar vi en liten paus för att se på herrarnas 15 km klassisk stil i världscupen. Samtidigt som man latar sig i soffan roar vi oss med strumpmemory.

Strumpmemory läste jag om när jag som småbarnsmamma försökte att tiden att gå ihop. Det går ut på att man låter sina barn para ihop alla de där uddastrumporna som man på något vis får över när man tvättar. Hos oss brukade det bli ett berg av sådana och när barnen kinkade och väntade på middag t.ex. så kunde de få ägna sig åt strumpmemory.

Nu har vi inte några småbarn hemma men vi har ändå berg av uddastrumpor. Så nu får Lasse och jag utnyttja slötiden i soffan med att para ihop uddastrumpor. :-)

Efter skidorna blir det lunch och sedan skall jag till stallet där Pontus skall pysslas om och ridas.

En bra dag med andra ord.

Åse

1 kommentar:

  1. När vi köper strumpor köper vi alltid minst 10 par likadana då fattas aldrig den andra strumpan efter tvätten, det finns ju alltid en likadan att para ihop den med :-)
    /Annelie

    SvaraRadera