Google+ Badge

tisdag 12 mars 2013

morgonstund har guld i mun

Eller något liknande. Det är många av de gamla talesätten som är sådär klämkäckt upplyftande och inte så lite irriterande. Ibland har inte morgonstund guld i mun. Tänk dig själv en novembermorgon, klockan ringer 05.45 (som den alltid gör hemma hos oss när vi jobbar). Det är 5 grader, kolsvart ute, duggregn och ett dimtäcke så tjockt att man inte kan se 2 meter framför sig. Då har INTE morgonstund guld i mun.

Ett annat uttryk som jag motsätter mig är "Det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder". Jo det FINNS väder där det inte spelar någon roll vad man har på sig. Ja det skulle kanske vara om man virade in sig i någon slags mumieklädsel eller något då.

Det kan regna vertikalt så man får det rätt i ansiktet och det droppar in någonstans inunder fast man är klädd i galon från topp till tå.. Det kan vara en isande vind som kryper in överallt. Det spelar liksom ingen roll hur lång upp i halsen jackan är dragen och hur många halsdukar man har.

Det finns anledning till att återkomma till dessa käcka talesätt i ett annat inlägg för nu kommer dagens själviska metime-rapport.

Inledde dagen på smoothie på halon, blåbär och ekologisk naturell yoghurt. Kaffe, vatten och kokt ägg kompletterade måltiden. Idag känns ryggen mycket bättre efter gymet igår. Det var ju inte så att jag frustande lyfte imponerande vikter utan jobbade i små blygsamma apparater som skulle lea upp min stela rygg. Däremot lite träningsvärk över bröstkorgen. Kan det vara rodden tro?

Dagen kommer fortsätta med den utlovade dammsugningen som aldrig blev av igår, därtill allmän röjning. dammsugning ja, hemma hos oss kräver den sin kvinna. Tungt är det för det är ju inte lite grushundhår och damm som skall upp. Sedan blir det nog stavgång när temperaturen ökat lite.

Återkommer med ny rapport ikväll, som kan bli den sista på ett tag då min dator är paj. Nu lånar jag Lasses men han åker till Stockholm imorgon 07.00 och återkommer först på torsdag 19.30.

Idag har dock morgonstund guld i mun. Trots -10 så är det vackert ute och fåglarna kvittrar.

Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar