torsdag 7 mars 2013

huu

vad jag känner mig tråkig. Jag har ju inget intressant att skriva om. Dessutom känns bloggen som ett gnällplank. Nej här det uppryckning som gäller.

Jag sitter här och har väntat på ett par vänners son som ville ha hjälp med läxan men gossen dök aldrig upp. Det känns lite surt att ha haft allt på stå och så dyker telningen inte upp.

Idag tänker jag lägga ut recept på lite goda och väldigt nyttiga energibars. Receptet har jag tjuvat ur boken 6 kilo på 6 veckor av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzon. De är bra att ha ifall man är på språng.

Energibars
25-30 st

4 ägg
600 g osötad granola
1 dl tranbär
1/2 dl pinjenötter (jag tog valnötter)
2 dl blandade frön, t ex pumpakärnor, solrosfrö

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Klä en plåt med höga kanter med bakplåtspapper och fördela blandningen på plåten. Ugnsbaka i 15 minuter. Låt svalna och skär sedan i bitar.



I morse ökade jag stavgångsrundan med en liten vägkrumelur men jag kommer ändå inte över 40 minuter. Jag går alltså fortare nu än i måndags. Jag tror ju inte att jag fått bättre flås, så korkad är jag inte. Men kanske tar jag ut mig själv lite bättre och fått lite rutin?

Jag måste hitta en ännu längre tur helt enkelt. Jag vill ju hålla på 45-60 minuter.

Avslutningsvis tänkte jag lägga in ett foto på vad jag åt häromdagen. marinerad kycklingfilé med chèvre och granatäppelkärnor. Så gott var det. Om ni vill att jag skall lägga ut receptet får ni skriva på bloggen ;)


 

Ha det! Åse

2 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut. Ja tack, du får jättegärna lägga ut receptet. Energibarerna ska jag testa.
    Av någon anledning har byxorna krympt sen jag kom till Portugal, den goda matens fel kanske? Så dina godsaker kommer som en skänk från ovan :-)
    Ha det så gott och lycka till
    /Annelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kommer receptet i ett inlägg fredag kväll.
      Jag ökar något kilo för varje år och det känns inte bra. Jag tycker vi brukar äta ganska bra men jag äter gärna stora portioner. Sedan blir det gärna lite väl mycket vin. INTE BRA!
      Inget vin för mig förrän vi kommer till Portugal. Där måste jag ju bara testa lite :-)
      Åse

      Radera