Google+ Badge

onsdag 13 februari 2013

Tillbaka till djursjukhuset?

Tillbaka till djursjukhuset?

Adam, sonen, tog första nattvakten. Vi bäddade till Lennon inne hos honom och ställde mat och vatten där också. På måndagmorgonen vaknade jag tidigt och sprang upp till Adams rum. Hade Lennon ätit eller druckit något under natten? Nej ingenting alls. Adam hade försökt med sked, sugrör, sportflaska med pip, inget hade fungerat.

Nu såg hunden svag ut och det var kritiskt att vi var tvungna att få i honom vätska åtminstone. lasse åkte upp till veterinären för den tredje sprutan mot noskvalster. När han kom tillbaka hade han med sig medicinsprutor och specialfodret, fast i konserv. Hans-Jörgens råd var att blöta upp fodret till en lös välling och spruta i Lennon det med medicinspruta. Adam skred till verket och ungen gav sig inte. Som han höll på. Spruta efter spruta slank ner i Lennons strupe. Dessutom smärtstillande tabletter som Adam körde ner i halsen på honom. Sakta men säkert blev Lennon starkare och gladare.

På tisdagen var Lennon riktigt pigg och åt sin matvälling utan spruta. Han fick gå på små promenader.
Idag, onsdag kan man knappt se att han varit sjuk. Han är sugen på att leka. Han vill inte gärna dricka men får sin matvälling 4 ggr/dag så det blir ändå mycket vätska.

Tack och lov att min lilla Lennon är nästan frisk. Det har varit en jobbig vecka.
Spanienresan fick jag ställa in men det får bli en annan gång.

Åse

2 kommentarer:

 1. Usch, jag känner din ångest i magen när jag läser. Skönt att han mår bra igen och hoppas att det håller i sig.
  Trist att resan inte blev av men vad gör man inte för sina vänner. Och hägnet lär inte försvinna i första taget, tråkigt nog.
  Nu håller vi tummar o tassar för Lennon
  Fin bild på er!
  /Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annelie
   Nu har vi resan till Lissabon 29/3 att se fram emot. :-)
   Vi har bokat en liten lägenhet i stan någonstans. Det är ganska dyrt men skönt att kunna göra sig en kopp kaffe eller kunna fixa lite ost och vin på balkongen. Vi har bokat 4 nätter där sedan hyr vi bil och planerar in ett litet besök hos er i Tomar. Sedan vet vi inte.
   Hägnet/alla hägn finns kvar och behovet enormt. Hägnet i Elche är inte kommunalt utan drivs av volontärer/eldsjälar.

   Det är så skönt att lille Lennon är på bättringsvägen.

   Ha det bra
   Åse

   Radera