onsdag 13 februari 2013

Hemkomst

Hemkomst

På lördagen sa de på Blå Stjärnan att de ville behålla Lennon åtminstone en dag till. Det skulle kunna innebära att kanske skulle kunna komma hem på söndagen.

Jag åkte till stallet och skötte Pontus, red ut i det vackra vårvintervädret. Givetvis kände jag att det var svårt att slappna av men jag försökte njuta ändå. Samtalet från Blå Stjärnan visade på att de helst ville behålla honom ett dygn till men de såg inte några direkta hinder till att vi kunde hämta honom samma dag. Jag menade på att han har suttit i kennel i Spanien i 18 månader och att han säkert skulle må bättre bara han fick komma hem till sin trygghet och flock igen. Tiden bestämdes till ca 16.00.

När klockan var 15.30 gav vi oss av till Blå stjärnan och efter en lite väntetid kom han. Han såg väldigt svag ut och viftade knappt på svansen när han såg oss. Hade vi fattat fel beslut? Hade det varit bättre om han fått stanna kvar? Vi blev lovade att vi kunde komma tillbaka om det inte fungerade. Eftersom han haft dropp i tre dygn var det kritiska att få i honom tillräckligt med vätska.

Han fick smärtstillande att ta med hem och recept på fler tabletter. Minst 1/2 liter vätska skulle han ha i sig/dygn. Dessutom fick vi med specialfoder.

Vi åkte hem. I bilen var Lennon helt tyst. Ibland gnydde han sakta som om han hade ont. Usch han såg inte alls bra ut.

När vi kom hem gick han direkt och la sig. Han verkade knappt glad över att kommit hem. Äta ville han inte, varken uppblött foder eller torrt. Dricka ville han inte heller. Hur skulle vi göra nu? Vi ställde ut vattenskålar överallt och tänkte att han nog skulle dricka när han blev törstig. Sedan bäddade vi på golvet i Adams rum. Där ställde vi också vatten och mat. Kanske skulle han äta på natten?

Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar