fredag 22 februari 2013

Lissabon+ köpa hus utomlandsmässan

Jaha idag är det fem veckor kvar tills vi åker till Lissabon. Vi stannar en vecka och kommer att vara där över påsk. De första fyra nätterna bor vi inne i Lissabon http://zuzabed.blogspot.se/p/zuza-chiado-studio-apartment.html sedan blir det hyrbil i tre dagar då vi bl.a. skall besöka Tomar.

Lägenheten vi har hyrt ligger centralt (vad det verkar) och är modern. Det är skönt att kunna sitta på balkongen och se på livet utanför, kanske med ett glas vin och en bok. Givetvis skall vi inte bara sitta på balkongen. Vi skall strosa runt och andas in Lissabon, äta gott, besöka turistställen och uppleva påsken.

Det skall bli såååå spännande. Lasse har varit i Porto i ett par dagar och jag har aldrig varit i Portugal över huvudtaget.  Det blir som en första försmak av vårt nya liv kanske?

Nu i helgen är det "Köpa Hus Utomlandsmässan" köpa hus utomlands i Göteborg. Det blir nog ett besök. De brukar ha en massa nyttiga seminarier. Sedan är det gratis inträde också och det är ju aldrig dumt. Vi får se vad som hinns med. Jag har ju Pontus och Lasse vill bygga färdigt bastun. Vi får se vad som hinns med helt enkelt.

Åse






5 kommentarer:

  1. När ni ändå är i Lissabon måste ni åka till Estoril/Cascais. Fantastiska kuststäder. Där skulle jag kunna tänka mig att bo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättebra tips Lotta. Jag har hört att det skall vara jättefint där men DYRA hus. Vi har nog inte råd med något så stort där.

      kram

      Radera
  2. Vi var på en sån där mässa en gång, de säger att man måste ha deras hjälp att köpa hus annars blir man grundlurad. Lyssna inte på det, de vill bara tjäna storkovan.
    När man köper hus i Portugal måste man använda en advokat som kollar att allt står rätt till med ägarförhållanden, servitut och allt vad som tänkas kan. Hen hjälper också till med el- vatten- skattemyndigheten- registreringar och vad man nu vill. Det var inte särskilt dyrt, runt 900€ (runt 7500:-), lite skillnad mot vad de på mässan ville ha, 50-60000. Har man en bra mäklare hjälper dom till en massa oxå.
    /Annelie

    SvaraRadera
  3. Åse , ska du köpa hus i Portugal?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ami
      Ja jag funderar på det men det blir inte riktigt ännu. Vi kanske köper om 2 år eller något.
      Hur är det med dig? Jag längtar till er.
      Kram
      Åse

      Radera