söndag 9 december 2012

Skogspromenad och rättning

Skogspromenad och rättning

Idag började vi dagen som vi brukar på helgerna, att vi går ut på långpromenad med hundarna. De älskar när vi går tillsammans hela "flocken". Egentligen är det ju klimat som ovan som vi vill undgå då vi flyttar till, förslagsvis Portugal men det var riktigt skönt ute även om det var lite bitigt i vinden.
Hundarna älskar ju detta kalla väder med snö och är pigga som tusan. Vår nya hund har inte lika mycket päls som de andra två så han fick ha jackan på sig.

Efter promenaden blev det kaffe och Lasse satte lister och fogade lillhallen där nere och jag rättade inför betygssättningen imorgon. Lillhallen har blivit riktigt fin så nu skall den bara inredas. Vi vill inte köpa för mycket nytt då vi, förhoppningsvis skall flytta snart men något måste vi ju ha där nere. Vi får se om vi kan hitta något loppisfynd eller så. Det börjar bli fint i nedervåningen efter de två senaste renoveringsprojekten, lillhallen och vinkällaren. Vinkällaren är väl inte så välfylld ännu men sakta men säkert fylls den (hahaha) av intressanta flaskor.

Vi har eldat i kaminen hela dagen och det är så skönt att titta på. Det är något visst med en brasa.Det luktar gott och är rofyllt.

Tyvärr har jag inte köpt några julklappar ännu och det innebär att nästa helg är vikt för det ändamålet. Finns det något värre? Ja att köpa julklappar går väl an om man slapp alla andra människor som också skall köpa julklappar. Men det måste göras så det är bara att bita ihop.

Gjorde vi ett misstag tro när vi bokade flygbiljetter till Lissabon på långfredagen? Som det ser ut är allt stängt långfredag, påskafton, påskdagen och annandag påsk. Det är ju inte så kul att åka dit om allt är stängt. Ja jag får ta reda på det här bättre. Dumt av oss.

Sent inlägg idag som avslutas med en vinterbild av en snögubbe, "gamlingen" Herman.


krama varandra i trafiken/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar