fredag 21 december 2012

Amigos Mios

Kan man motstå dessa ögon?

Amigos Mios

Idag väljer jag att skriva om Baldo, längst upp och Lennon, längre ner och Herman alra längst ner. Alla tre de här fantastiska hundarna är adopterade från Spanien. De två förstnämnda med hjälp av den svenska förmedlingen Amigos Mios.

Den första spanjoren jag adopterade var Bonny, en tik på 3 år som kom från Malaga via SOS. Vi fick ha henne i 6 år innan hon fick avlivas p.g.a. njurproblem. Men då hade redan Herman flyttat in. Han kom också från Malaga och SOS. Herman kom i augusti 2004 som pigg och glad 2-åring. Idag är han 10 år och nästan lika pigg.

Efter att Bonny hade dött blev det tomt hemma och Herman blev lite apatisk. Vi tänkte efter ett tag att det kanske skulle vara bra med ytterligare en hund. Jag letade lite på nätet och blev kär i Lennon.

Lennon, smutsig och tovig i hägnet 

Det var kanske inte den vackraste hunden men vilka ögon. Ögonen borrade sig in i min själ och jag kunde inte glömma honom. Den smutsiga, toviga pälsen, hans lilla skägg och de bruna vackra, snälla ögonen bad liksom om att bli adopterad. En riktig åsehund.

Sagt och gjort, Lennon flyttade in hos oss för snart 2 år sedan och Herman levde upp igen. Denne pratglade kille som har så lätt att lägga på sig är en finurlig kille. Han är djupt älskad och tyr sig mest till mig.

Så för 7 månader sedan flyttade hund nr 3 in. Baldo som snart fyller 2 är vår baby, lillkillen. Han är kelig, glad och pigg som tusan. Han springer gärna snabbt i skogen och leker med sina bröder. Titta på fotot längst upp så förstår ni varför vi valde honom. Vem kan säga nej till de ögonen.

Att adoptera hundar från Spanien har varit, ofta debatterat i press, kritiserat av många men prisats av ännu fler. Alla de som har adopterat är, och nu sticker jag kanske ut hakan lite, nöjda till tusen. Stöttningen och hjälpen man får av de engagerade människorna i Amigos Mios, de friska och mentalt stabila hundarna och vetskapen att man ger en hemlös varelse ett hem gör adoptionen enkel, smidig och behjärtansvärd.


Herman i snön


Hundarna kommer med allsköns vaccinationer, är kastrerade, chippade och har EU-pass.

Vi har aldrig ångrat att vi adopterat och kommer fortsätta med det om vi bestämmer oss för ytterligare en hund. 

Gå gärna in på länken ovan Amigos Mios och kika runt på de goa hundarna. Kanske flyttar en av dem hem till dig snart.

Den galna hundtanten Åse

2 kommentarer:

  1. Kan inte annat än att hålla med. Vi har en kille från Rumänien som är hur mysig som helst, dock lite avvaktande ibland mot män vilket har sina skäl.
    Riktiga charmtroll ni har. Det kanske blir en portugis nästa gång? Här finns också många att välja mellan, helst vill man ta med alla hem :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är de mysiga. Det svåraste är ju att säga nej till en hund men man skall ju tand om den också. Vi har nått vår absoluta maxgräns när det gäller hundar. Att gå med tre stora hundar när det är halt är ingen hit.

      Åse

      Radera