Google+ Badge

lördag 11 maj 2013

Smågöra hemma


Sonen har varit duktig och skrapat bort färg från balkonggolvet. Nu skall det spacklas/muras i håligheter och sedan målas. Lasse målar fönstren på nämnda uteplats och målade taket/överhänget. Allt för att det skall bli fint till student och 50-årsfirande.

Vad gör jag? Lagar mat, dammsugar, sköter tvätt, rensar rabatter, går hundpromenader, sköter Pontus och handlar. Dessutom skall jag plantera pumpa idag. När vi var i Obidos fick jag ett recept på pumpamarmelad som var fantastiskt. Så nu skall det odlas i komposten. Men först måste de förkultiveras.

Idag skall sonen och jag åka och handla kostym till bal och student. Kostnaderna springer iväg när man har roligt, eller?

Igår kväll mailade vi mäklaren om att vi bara inväntar advokatens svar på våra frågor men att vi är väldigt intresserade av vingården. Egentligen är ju tiden helt fel. Vi hade inte tänkt köpa något hus i Portugal riktigt ännu. Men vad gör man när vi blev helt förälskade och såg den enorma potentialen som detta ställe har. Vi känner att vi inte riktigt kan släppa det. Ett sådant tillfälle dyker sällan upp.
Visst är det mysigt?


Nu skriver jag bara ett snabbinlägg eftersom tiden är knapp. Återkommer i kväll om tid finnes.

Puss på näbben

Åse
6 kommentarer:

 1. Hej igen !
  Har precis återkommit efter en ( som vanligt ) alldeles för kort vistelse på Silverkusten :) . Man vill liksom inte åka hem . Ser nu att planerna ang. Vingården fortskrider . Vad spännande !!
  Vi tycker naturligtvis att ni valt helt rätt område :) så mycket att se och uppleva på nära avstånd av både stränder , kultur o natur .
  Hoppas nu allt går som ni önskar !
  Mvh Inger

  SvaraRadera
 2. Hej Inger
  Hur ofta åker ni ner till ert hus?
  Ja planerna fortskrider men hur det blir är inte helt klart. Vi tror att det är klart till ca 80% och det känns som om det kan bli klart de kommande veckorna, väldigt spännande.

  Åse

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Vi åker så ofta vi kan , sen slutet av 2011 . Vi har renoverat vårt hus under 2012 ( med hantverkare ) och då åkte vi ca 1 ggr/mån. Då vi båda fortfarande jobbar ( mannen blir dock pensionär snart ) funderar vi nu mycket på hur vi ska lägga upp fortsättningen :) .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Inger
   Var exakt ligger ert hus? Vi skall ner igen Om det blir någon vingård) Då kanske vi kan träffas.

   Åse

   Radera
 4. Vårt hus ligger i byn Casal do Aguiar ca 5 km från Coto ! Så om ni blir vingårdsägare blir vi i princip grannar :) . Vi kommer att vara nere under juli månad , hör av er om ni befinner er i trakterna då :)

  SvaraRadera
 5. Vad kul!

  Vi kommer nog att åka ner från mitten av juni eller strax efter midsommar och två veckor framöver. De sista nätterna kommer vi vara i Lissabon för att fira min födelsedag.

  Åse

  SvaraRadera