Google+ Badge

onsdag 26 juni 2013

tålamod och Caldas das Rainha och Foz de Arelho

Igår lämnade vi underbara Ericeira och åkte till Caldas das Rainha, vår framtida stad. Vi bokade in oss på ett fint turismo rural, dvs ett sådant som vi förhoppningsvis skall driva i framtiden. Stället heter Casal da Eira Branca och det ligger några kilometer från "vår" gård. De har 2-3 lägenheter och 2 dubbelrum. Vi betalar för vår lägenhet 65 euro/natt och då ingår god frukost. Det finns en pool, volleybollnät, biljard och en underbar trädgård."Vår" gård är inte riktigt lika fin men våra lägenheter är större och det finns en lekplats. Så "vår" gård passar bättre för barnfamiljer.

När vi kom fram till Caldas das Rainhas försökte vi öppna bankkonto. Vi hittade en bank som såg bra ut och stegade in. Med oss bringade vi pass och fiscal numbers. Nej! Ni måste ha anstälningsbevis också. Ja men vi skall ju inte låna pengar! Det måste ni ha. Ok. Vi skall försöka fixa det så återkommer vi imorgon.

Lunch på stan och hem till hotellet. Lasse mailade och ringde och fick löst det så han hade sitt anställningsbevis i mailen. Det blev några timmar vid poolen (som för övrigt var saltvattenbehandlad istället för klorbehandlad och UPPVÄRMD, ljuvligt) och sedan dukade vi upp lite ost och vin på uteplatsen. Underbart!

den goda frukosten avnjöts innan vi packade badkläder för efter banken skulle vi till Foz de Arelho, Portugals stösta saltvattenlagun. Bankmötet gick bra men bara lasse kunde stå på kontot då jag inte hade med mig något anställningbevis. Vi var tvungna att sätta in 150 euro på kontot för att det över huvudtaget skulle öppnas, konstigt, men bara att gilla läget.

Efter banken blev det underbara Foz de Arelho. Men innan vi åkte dit åkte vi till Coto där vår gård ligger och klockade oss och det tar ungefär 15-20 minuter från vår gård, 13 km.
Foz de Arelho är altså där Atlanten möter denna saltvattenlagun. På ena sidan lagun= lugnt vatten och lite varmare vatten och andra sidan Atlanten=surfning vildare vågor och liiiite kyligare vatten.


ost och vin 

på vårt hotell


massa sand vid saltvattenlagunen

mat är gott
citroner

en badpojke i Atlantens minst sagt friska temperatur

Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar