onsdag 19 juni 2013

Portugal-Ericeira, Caldas da Rainha, Nazaré, Tomar och Lissabon

Tomar

Ericeira
Ja så var det dags att packa. Imorgon bär det iväg till Portugal och förhoppningsvis en liten shoppingtur med vingård i bagaget hem.
Tyvärr blir resan dit, som vanligt, onödigt tillkrånglad. Vi åker hemifrån vid 9-tiden på morgonen och då bär det av till ....Ystad!!??? Ja precis. Lasse har ett möte där 13.00 som måste klaras av först. yours truly får väl sitta på ett fik eller något med en bok i väntan på att maken skall jobba klart. 

Efter Ystad blir det Kastrup. Flyget går 19.35 så någonstans där emellan får vi försöka få i oss lite mat. Vi landar 22.00 lokal tid. Efter väntapåväska-tid skall vi söka upp vår biluthyrare. Vi har anlitat samma företag tidigare. Det är ett sådant där lite billigare företag som inte har något kontor på flygplatsen utan man blir hämtad och körd till ett litet industriområde ca 5 minuter från flygplatsen. Där brukar det ta oerhörd lång tid innan bilen kan kvitteras ut. 
Caldas da Rainha, kanske vår framtida stad
Ericeira ca 3,5 mil från Lissabon är första målet. Där stannar vi i tre nätter och tar det lugnt, badar, läser och äter skaldjur.
Nazaré
Efter det är det lite oklart vart vi tar vägen men alla ovanstående ställen skall hinnas med. (Vi får väl se vad det blev i slutändan) Avslutningen "Le Grand Finale" sker i Lissabon med tre nätter inbokade.

Lissabon
Om jag inte skriver något imorgon så vet ni vad det beror på.

Ha en underbar midsommar och akta er för sillen

Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar