söndag 16 juni 2013

betessläpp och födelsedag

Igår släpptes hästarna, och däribland Pontus, ut på bete. Vi skulle träffas 09.00 på morgonen och sedan ta hästarna i grimmor och leda ut dem på bete. Pontus var nog den enda av dem som hade varit med förr. Han var ivrig som en unghäst där han taktade och småsprang på vägen. Hans näsborrar var vidgade och han tog in allt det gröna som utlovades vid vägens slut.

Väl framme räknade vi till tre och släppte alla fem samtidigt. De galopperade, travade, visade upp sig och fnyste åt varandra.  Alla utom .....Pontus. Han påminde lite om Ferdinand fast han luktade inte på blommorna. Han slukade dem, ja eller inte blommorna utan gräset.
Här äts det
Alla hästarna visar upp sig men Pontus är inte så imponerad
Efter släppet var det städning av stallet. Alla boxar skulle tömmas. Det innebär att allt strö i boxarna som bildar en bädd skall tas ut. Det blir typ en 20-30 skottkärror. Containern blev fort full och jag fick inte tömt Pontus box utan får åka tillbaka en annan dag och tömma den när containern är tömd.

På eftermiddagen kom vi på att vi hade en födelsedagshund hemma. Herman, Henke, Larsson fyllde 11 år.
Jag fick åka iväg och köpa några Dentastix som han gillar. Dessutom blev det lite kycklingkorv i fodret.
Herman njuter av gröngräset
Sedan kom det in ett stort regnoväder med åska och är det något Herman är rädd för så är det just åska (och fyrverkeri men han tror att det är samma sak). Stackarn skakade i hela kroppen och tjöt och gnydde. Han tyckte inte det var en rolig födelsedag sa han.

På torsdag åker vi till Portugal och det skall bli så spännade.

Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar