torsdag 11 april 2013

I huvudet är det en enda röra

Jag har inte kunnat skriva något på sistone eftersom huvudet har befunnit sig i en himla röra. Jag och Lasse går och tänker på vingården i Portugal.

Vi hade ju inte tänkt köpa nu, det var ju inte riktigt läge ännu. Vi hade behövt kanske ett år till av jobbande, sparande och färdigställande av huset. Bastun är ju inte riktigt klar. Tvättstugan behöver renoveras akut. Inte för att det är fukt eller något som hänt utan för att där är så fult så vi tror det drar ner helhetsintrycket vid en försäljning.

Vi vill inte heller utsätta vår gamle hund Herman för en flytt. Han fyller ju 11 år i juni och vi tycker inte det vore rättvist att dra iväg med honom så långt. Han har ju flyttat långt en gång, från Spanien. Fast jag tror han hade gillat att få bo på en gård med djur som han kan vakta. Om han bara hade varit några år yngre.

Adam, min yngste son, bor ju hemma fortfarande. Han fyller visserligen 20 år i sommar och går ut gymnasiet i vår. Kanske är det för tidigt att kapa navelsträngen redan? Lasses yngsta har ett år kvar på gymnasiet. Vi hade tyckt det var bra om hon gått ut först innan vi flyttade.

Men tänk då om vingården är borta. Det finns inte så många liknande fastigheter så nära havet och så nära Lissabon och till det priset.

Under tiden går vi här och värker, jag och Lasse. Vi tänker, spekulerar, diskuterar fram och tillbka, för och nackdelar. Vi skriver listor, kommer med lösningar, förslag och har olika idéer.

Så vad skall vi göra?

Åse

2 kommentarer:

  1. Inge lätt beslut...
    Visserligen är det kristider och svårsålt men man törs ändå inte chansa att just DET stället ska vara i den kategorin.

    Så länge ni följer med i flytten tror jag inte Herman har något emot att följa med.
    Duro, visserligen lite yngre, har följt med oss i bil hit ner till Portugal 3 ggr (varav 2ggr tillbaks till fosterlandet) och han tyckte det var ok eftersom vi var med.
    Skulle däremot aldrig sätta honom i en bur på ett flygplan igen efter hans resa från Rumänien till Sverige.

    Lycka till i geniknölsgnuggningarna :-)

    Kram på er

    SvaraRadera
  2. Hej på er
    Ja vi funderar och funderar. Vi måste kanske sälja här (eller hyra ut så länge). Det tar ju lite tid att fixa klart, sätta ut till försäljning osv.

    Men på något sätt tror jag att det skall gå. Vi måste ner och titta igen förstås. Det är såpass mycket pengar så....

    Åse

    SvaraRadera