Google+ Badge

onsdag 3 april 2013

Hej Då Lissabon

Så var dagen inne när vi skulle lämna Lissabon. Vår färd skulle gå vidare till Tomar där vi äntligen skulle få träffa Annelie och Hasse.

Men först skulle trunkar packas och det var inte det allra lättaste då vi hade lite ont i håret. Kvällen innan hade vi nämligen varit på en liten häftig bar i Bairro Alto där en kille sjung och spelade och han var bland det bästa jag hört. Det var mest sambainfluerat och på portugisiska men ändå sjöng alla med.(?). Kanske berodde det på den myckna urdruckna mojiton, vad vet jag.


Vi tog en taxi till hyrbilsstället och passade på att köra en tur till Caiscais. Det var underbart väder runt 20 grader och vi åt lunch och gottade oss i solskenet. Men vi hade en bit att köra till Tomar så vi begav oss iväg igen.Väl hos Annelie och Hasse möttes vi av ett strålande väder precis som Annelie hade lovat. Vi satt tillsammans med värdparet som bjöd premiärgästerna på ett glas vin. Den nya b&b-lägenheten var fantastiskt fin och rymde allt som man kunde behöva, allt sprillans nytt och fräsht. Efter ganska kort stund stod det klart att vi inte var de enda på plats. Vi fick snart stifta bekantskap med deras fyra håriga killar, Loffe, Duro, Rufus och babyn Otto som är störst och busigast.Efter ett tag var föreslog Annelie att det var dags för middag, vi fick en mycket god broccoligratäng  Vid middagen fortsatte Annelie och Hasse att dela med sig av sina erfarenheter från att flytta till Portugal.Vi blev inte mindre sugna på att lämna kalla Sverige mot ett nytt liv i södra Europa.  

Idag skall vi in och "göra" Tomar så nu måste vi gå.

Åse


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar