lördag 10 november 2012






Regn och rusk mot sol

När man sitter så här i novembermörkret och funderar på att flytta till ett annat land känns det inte som om det kommer finnas några hinder, varken praktiska, ekonomiska eller emotionella.
Fast det är ju såklart inte sant.

Vi har familj och vänner i Sverige. Vi känner ingen i det nya landet. Vi talar inte språket. I Sverige har vi hyfsad ekonomi. Allt detta kommer att försvinna. Ja givetvis försvinner ju inte vår familj och våra vänner. Inte heller är vi obildbara, vi kanske lär oss det nya språket, åtminstone delvis. En och annan ny vän kommer vi väl också få.

Vad vi eftersträvar är att få arbeta tillsammans, styra över vår egen tid samt lite mer sol och ljus.
Om det vore ett liv i lyx och överflöd vi hade eftersträvat så hade vi absolut inte flyttat.  Vi önskar ett annat liv en att gå upp 05.45 varje morgon när det ljusnar först 08.00. Eller att slippa skrapa rutor, byta dubbdäck, slinta på glashala trottoarer med hundarna. Lämna dem på dagis och behöva dra in så mycket pengar bara för att få det att snurra.

Det enkla (?) goda livet längtar vi till. Är vi naiva? Möjligen fast jag tror inte det. Vi är hyfsat medvetna om vad vi ger oss in i.

Imorgon berättar jag om planen.......


Åse


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar