söndag 18 november 2012

Fish spa





Fish spa

Vi brukar undvika massturism och dess påhitt. Vi åker aldrig minitåg genom turistorten, gör fake tatoos, rider åsna, blir fotograferade tillsammans med apa eller något annat stackars djur.
I Plakias på södra Kreta sprang vi förbi ett av alla dessa fish span som dykt upp likt svampar.

Att pröva på ett dylikt etablissemang har dock alltid stått högt upp på önskelistan (fast lite i smyg :-))
Jag kommer inte ihåg hur mycket det skulle kosta att pröva på men det rörde sig kanske om 10 eller 15€ för 20 minuter.

Sagt och gjort, vi stegade in och förhörde oss lite om hur det skulle gå till och nappade. Först fick man tvätta fötterna i en ho. Det var väl för att fiskarna inte skulle bli sjuka.
Sedan fick vi stoppa ner fötterna i karen. Jag tyckte de såg lite pirayaliknande ut och de titta intresserat på fötterna.
Känslan var lite pirrig till att början med. Det kittlade en del innan man hade vant sig men sedan blev det rätt häftigt.
Min man däremot stoppade ner fötterna och med ett skri drog han upp dem igen. Han skarattde och skrek. Enligt honom kittlades det görmycket, som vi säger i Göteborg.
Efter lite övertalning från tjejen som jobbade där gjorde han ett nytt försök fast resultatet blev detsamma som innan. Han skrek och betedde sig. Vattnat forsade ur karet när han slet upp fötterna igen. Han var alldeles svettig och vägrade att göra ytterligare försök.

Jag tyckte det var rätt trevligt och fötterna blev rätt fina.
Här mumsar de



Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar