måndag 5 november 2012

Meze på restaurang Gorgona, Tilos
Kreta igen
Så blev det en kretaresa vecka 44. Meningen var att vi skulle försöka ta oss till Portugal eftersom det är dit vi planerar att flytta. Tyvärr hittade vi inga billiga resor så det blev en resa till en favorit, Kreta.
Efter många resor i den grekiska ö-världen hamnade vi på Kreta första gången på höstlovet 2009. Trots att det regnade mer än på många år blev vi helt knockade. Det var såååå vackert. Vi vandrade i regnet, för det var varmt och satt på tavernor och åt och läste. Magiskt.
Sedan dess har det blivit 1-2 resor till Kreta per år, alltid i lågsäsong.
Denna gång blev det en charterresa med Langley till Almirida strax öster om Chania. Annars är vi inga fan av charterresor utan föredrar att resa på egen hand.
Vi stack iväg ett par dagar från hotellet och styrde kosan till södra delen. Det blev en natt i Plakias och lunch och bad i Sfakia. Det var säkert 23 grader i havet och 27-28 i luften. Vilken tur!
Annars är en favoritsysselsättning att äta. Maten på bilden ovan är dock inte från Kreta utan från den lilla fantastiska ön Tilos som ligger strax utanför Rodos.
Ser ni förresten att jag har fått in ett foto nu jaaaaaaa!
Ser om detta fungerar nu så blir det fler foton imorgon.
I will be a blog wizard

Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar