fredag 18 juli 2014

Safety first, we from the land of "security"

Hej, idag är det den "gamle" som skriver, datorn är kidnappad. Ni har säkert tänkt hur skall det gå för den gamle i ett nytt land och nya arbetsuppgifter. Som ni vet tar jag inte speciellt mycket foto så ni kommer att få en målande beskrivning på dagens lösta uppgift som går in under temat säkerhet.

Först av allt finns det många olika öppna brunnar i Portugal, vad menar han???? Öppna brunnar, det är ju alltid lock på brunnar så att man inte kan ramla i eller... I Portugal gäller samma regler som överallt, dvs att brunnar skall vara säkra för barn, djur mm. I veckan upptäckte vi en "öppen brunn" med ett säkert lock eller inte.., brunnen var täckt med plywood som var lika porös som silkespapper, bärighet ca 0,5 kg. Brunnen var bara ca 5 meter djup så den var inte speciellt farlig eller... såvida man inte är större än en mindre kanin

Dessutom höll brunnen på att rasa, så uppgiften blev att säkra det hela, sagt och gjort idag är brunnen fogad och ett nytt lock på plats. Det känns riktigt bra att få dessa detaljer på plats så att vi kan undvika tragiska olyckor som inte kan repareras.

Så idag tar jag mig ett eller kanske om sanningen skall fram några glas av gårdens vin med gott samvete.

Sköt om er alla, be good out there

"Den gamle"

2 kommentarer:

 1. Hur har ni det på vingården? Nyfiken på hur mycket snurr ni har på gäster där! Trivs ni fortfarande? Ser fram emot fler inlägg fast jag inte hunnit läsa alla från tidigare år ännu! / Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har det jättebra. Just nu har vi inga gäster utan det är underhållsarbete som gäller. Det finns ju en del att göra. När alla tak var lagade och ett värmesystem insatt i vårt hus var det dags att börja ge sig i kast med uteplatderna. Ja idagsläget är bara en strax en färdig av fyra. hahahaha.
   Sommarsäsongen gick över all förväntan och nu hoppas vi på fler bokningar inför 2015.
   Vi har fått en bokning från vår första återvändare och det är ju jätteroligt. Hur har ni det själva?
   Åse

   Radera